Top

FunCakes Special Edition Mix voor Rozijnenbrood 500g

Nieuw
  • FunCakes Special Edition Mix voor Rozijnenbrood 500g
  • FunCakes Special Edition Mix voor Rozijnenbrood 500g
4,00
per stuk

Niets is lekkerder dan een zelfgebakken rozijnenbrood! Met deze ambachtelijke mix van FunCakes kun je zelf met het toevoegen van water, boter, gist en natuurlijk rozijnen een heerlijk brood maken. Maak je liever krentenbollen? Dat kan ook! Of wat dacht je van een heerlijk zelfgemaakte Kerststol voor tijdens de feestdagen?

De FunCakes Special Edition mixen is een range van nieuwe en seizoensgebonden bakmixen met een tijdelijk karakter.

Bereidingswijze: Meng met behulp van deeghaken 250 g mix, 120 ml water, 10 g boter en 7 g gedroogde gist in ca. 8 minuten tot een soepel deeg. Voeg na het mixen naar keuze 150 g gewelde rozijnen en/of 40 g gehakte noten toe en meng dit handmatig door het deeg. Het deeg afdekken en 25 minuten laten rijzen op een warme plek. Kneed 250 g amandelspijs soepel en rol uit tot een mooie egale rol. Sla de lucht uit het deeg op een met bloem bestoven werkblad, rol uit tot een rechthoekige plak met dezelfde lengte als de spijsrol. Leg de spijsrol in het midden, vouw het deeg over de spijs en druk de randen aan. Laat het deeg afgedekt 50 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Bak het brood in het midden van de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 30 minuten gaar. Na bakken bestrijken met gesmolten roomboter en bestrooien met suikerbakkerspoeder.

Tip: je kunt ook lekkere krentenbollen maken met deze mix! 
Bereidingswijze: Voor 15 krentenbollen meng met behulp van deeghaken op medium stand 500 g mix, 260 ml water en 14 g gedroogde gist in ca. 8 minuten tot een soepel deeg. Voeg na het mixen 300 g gewelde rozijnen toe en meng dit handmatig door het deeg. Weeg het deeg af in stukjes van ongeveer 70 g en maak een bolletje op een met bloem bestoven werkblad en zorg dat de rozijnen bedekt zijn door deeg. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. De bolletjes worden ongeveer 2 x zo groot dus houdt voldoende tussenruimte. Het deeg afdekken onder een doek en 3 uur laten rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 240°C (heteluchtoven 230°C). Bak de bolletjes in het midden van de oven in ca. 9 minuten gaar. Na bakken bestrijken met gesmolten roomboter.

Ingrediënten: tarwebloem, dextrose, weipoeder (melk), tarwegluten, plantaardige olie en vet (palm, raap), bakkerszout, emulgator: E481, E472e, glucosestroop (gedroogd), melkeiwit, maltodextrine, natuurlijk aroma, enzymen, kleurstof: E100, E101, meelverbeteraar: E300, E920, gist. Voor allergenen, zie de vetgedrukte ingrediënten. Kan sporen bevatten van: ei, soja en lupine.

Inhoud: 500 gram.



Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@